Microsoft schiet Ethereum te hulp met het COCO-framework

doorDennis

Microsoft schiet Ethereum te hulp met het COCO-framework

Op 10 Augustus maakte Microsoft bekend dat het een blockchain-framework lanceert waarop bedrijven gemakkelijk toepassingen kunnen bouwen. Microsoft noemt het COCO (Confidential Consortium) en het gaat transacties bliksemsnel uitvoeren. Het framework draait onder andere op de Ethereum blockchain en is in staat om 1600 transacties per seconde te verwerken. Bij een live-demo werden zelfs 1700 transacties verwerkt op een privé-versie van de Ethereum blockchain. Het doel achter deze technologie is om grote bedrijven in staat te stellen om commerciële toepassingen te bouwen binnen de blockchain en gebruik te maken van de voordelen die het biedt. Onder andere de snelheid en privacy zijn belangrijke eigenschappen die zeer waardevol zijn.
Microsoft COCO kan 1600 transacties per seconde verwerken

Schaalbaarheid van de Ethereum Blockchain

De blockchain staat op dit moment voornamelijk bekend om de vele verschillende cryptocurrencies die gebruik maken van deze technologie. Toepassingen vanuit het bedrijfsleven willen echter niet vlotten. Ethereum zette wel een grote stap door samen te werken met grote namen waaronder Microsoft, JP morgan, Samsung en de Nederlandse Rabobank en ING. Het doel van de Ethereum Enterprise Alliance is om snel ontwikkelingen te maken die leiden tot de lancering van real-life oplossingen. Met de lancering van COCO wordt de schaalbaarheid van de blockchain binnen het bedrijfsleven vergroot. Microsoft stapte zelf in 2015 al in de wereld van Blockchain met het ‘Bletchley project’. Hiermee werden samenwerking tussen bedrijven uit verschillende branches gestimuleerd. Deze consortiums konden experimenteren met open-source software in een beveiligde omgeving (sandbox).

Bedrijven zijn zeer geïnteresseerd in de blockchain-technologie, maar worden tegengehouden door de huidige complexe techniek achter de blockchain. Ook ligt op dit moment de snelheid van de transactieverwerking te laag. Met COCO komt daar dus verandering in. Microsoft hoopt dat COCO bedrijven op grote schaal laat experimenteren met de blockchain-technologie. Hiermee komen gedecentraliseerde, kant-en-klare producten voor consumenten weer een stap dichterbij. De whitepaper is voor iedereen beschikbaar en Microsoft hoopt COCO in 2018 officieel beschikbaar te maken als een open-source software.

Na de aankondiging van het framework steeg de koers van Ether. Dankzij de combinatie met de langverwachte Metropolis-fork rijst de waarde naar nieuwe hoogtes. Gebruikers en investeerders zijn hierdoor weer gematigd positief over de toekomst van Ethereum. Het feit blijft dat tot nu toe enkel Bitcoin en Ethereum zich staande weten te houden in de turbulente wereld van cryptocurrency.

Over de auteur

Dennis administrator

Fanatiek fan van Ethereum, blockchain en de vele mogelijkheden die het biedt. Is (online) marketeer van beroep en een early adaptor in hart en nieren.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.