De downtrend zet zich voort; cryptocurrency staat dankzij China wederom flink in het rood

doorDennis

De downtrend zet zich voort; cryptocurrency staat dankzij China wederom flink in het rood

Terwijl de cryptowereld het nieuws rondom de verbanning van de ICO’s door China nog verwerkt krijgt het opnieuw een dreun. Er gaan geruchten dat het land op het punt staat om een aantal handelsplatformen en beurzen voor onder andere Bitcoin te sluiten. Al een aantal weken vindt een flinke bearish-trend plaats in de handel met cryptovaluta. Sinds begin september is de volledige marktkapitalisatie van alle cryptovaluta met meer dan 100 miljard gedaald. Bitcoin voert logischerwijs de lijst aan met een waardeverlies van zo’n 45 miljard. Ook Ethereum moet eraan geloven; vanaf 1 september tot 14 september is de Ether met circa. $160 in waarde gedaald.

neergaande-trend-marktkapalisatie-cryptovaluta

Bubbel

Het gemak waarmee de marktwaarde van cryptovaluta wisselt geeft te denken. De markt van cryptocoins staat al langer bekend om de extreme volatiliteit. Geruchten zoals het sluiten van cryptobeurzen hebben direct een (negatief) effect. Een positief effect is onmiddellijk merkbaar wanneer goed nieuws zich verspreid. Denk aan het recente nieuws waarin een Chinese onderzoeker, dat onderdeel was van het team achter het ICO-verbod, aangaf dat deze ICO-stop tijdelijk was. Uiteraard is dit enerzijds een logische marktwerking. Om de totale cryptohandel als een bubbel te bestempelen is kort door de bocht. Het feit is echter wel dat de stijging van de totale marktwaarde extreem te noemen is. De vraag blijft toenemen en zowel dapps als ICO’s springen als paddenstoelen uit de grond. De kans op een nieuwe, succesvolle cryptovaluta zoals de Ether van Ethereum wordt hiermee kleiner.

Kansen voor investering

Bitcoin en Ether zijn sinds lange tijd respectievelijk onder de $3500 en $250 gedoken. Voor de late majority investeerders biedt dit uiteraard kansen. Wanneer de markt aantrekt ligt een positief rendement in zicht. Het kopen van Ether kan nu al voor minder dan €210, terwijl de koers aan het begin van september nog rond de €350 lag. Niemand weet vanzelfsprekend wanneer de neerwaarde trend omdraait, maar het is een gegeven dat de munten momenteel in een flinke dip zitten.

Over de auteur

Dennis administrator

Fanatiek fan van Ethereum, blockchain en de vele mogelijkheden die het biedt. Is (online) marketeer van beroep en een early adaptor in hart en nieren.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.