Ethereum kopen

Investeren in Ethereum

Ethereum is één van de zogeheten cryptocurrencies dat door velen een veelbelovende toekomst wordt voorspeld. Ethereum kopen, Ether kopen of beter gezegd investeren in Ethereum lijkt daarom een goede zet. Dat is dan ook exact wat vele gerenommeerde bedrijven en banken op dit moment doen. Het vlaggenschip ‘Ethereum Enterprise Alliance’ onderzoekt op grote schaal de eindeloze mogelijkheden het netwerk. Gezien de groeiende vraag naar het netwerk en zijn Ether-munt neemt de waarde toe. Sinds de beursgang is de koers van de Ether met maar liefst 3600% gestegen. Ethereum is klaar om Bitcoin van de troon te stoten. De vraag is: hoe profiteer jij wanneer dat gebeurt?

Ethereum kopen? Neem eerst een Ether-wallet!

De beste manier om Ether te bewaren is in een zogeheten ‘Ether wallet’. Dit is in feite een digitale portemonnee waarin jij Ethermunten beheert en controleert. Deze Ether-wallet bevat sleutels waarmee transacties worden uitgevoerd. Dit kunnen zowel uitgaande als inkomende transacties zijn. Het voordeel van zo’n portemonnee is de grote veiligheid die het biedt.

ethereum-wallet

Ethereum kopen en bewaren doe je met een Ether wallet

Creëer eenvoudig jouw eigen Ethereum wallet

Wil je Ether kopen? Dan is het noodzakelijk dat je over een Ethereum wallet beschikt. Via de website myetherwallet.com maak je eenvoudig een wallet aan. Genereer hier jouw portemonnee en kies een sterk wachtwoord. Download de Keystore file en sla deze op. Het wordt aanbevolen om deze ook extern op te slaan d.m.v een USB of harde schijf. Het spreekwoord ‘kind kan de was doen’ is hier op zijn plaats. Op dit moment beschik jij dus over een eigen Ethereum wallet.

Ledger Nano S

Heb je de smaak te pakken en zie je het rendement stijgen? Tijd voor een grotere investering. Op dit moment is het wenselijk dat ook jouw Ethereum wallet wordt verbeterd. Alles in het teken van optimale veiligheid en gebruiksgemak. Wanneer je toe bent aan deze stap komt de Ledger Nano S-USB in beeld. Deze hardware beschikt over de hoogst denkbare veiligheid en biedt een goede ergonomie. Dankzij een pincode en Fido-authentificatie technologie worden jouw munten onaantastbaar. Groot voordeel is dat de Ledger voor meerdere munten inzetbaar is. Hij werkt met onder andere Bitcoins, Litecoins, Ether en Ripple-munten.

ledger-nano-s-ethereum-opslag

Volledige controle over jouw investering

Het Ethereum-netwerk is een gedecentraliseerde omgeving waarin tussenpersonen bij transacties overbodig zijn. Feitelijk vormen alle Ether-wallets tezamen de ‘bank’ die normaliter bij elke transacties betrokken is. Door het ontbreken van deze tussenpersoon worden alle overeenkomsten transparant. Daarnaast zijn alle transacties niet meer te manipuleren. Dit komt door de blockchain-technologie waar het Ethereum-netwerk gebruik van maakt. Deze technologie zorgt dat alle data verspreid is vastgelegd middels logische, opeenvolgende stukjes code. Dankzij deze opbouw is het uitvoeren van transacties extreem veilig en efficiënt. Ook biedt dit volledige controle over jouw digitale munten waaronder de Ethermunt.

Wat kan ik met een Ether-munt?

De benaming munt doet vermoeden dat Ether enkel een betaalmiddel is. Dit ligt echter iets anders. Een Ethermunt valt onder de zogenaamde crypto-equity. Dit houdt in dat de munt op zeer slimme wijze geprogrammeerd kan worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te investeren in een project. Hiermee kan de Ether worden beschouwd als een handelsmunt of een valuta binnen de cryptowereld. Wanneer dit project of product winst maakt wordt het dusdanig geprogrammeerd dat jouw deel van de winst wordt uitgekeerd. Deze vorm van crowdfunding wordt Initial Coin Offering (ICO) genoemd. Het is een voorbeeld van de intelligente manier waarop men handel kan drijven. Door het gebruik van de blockchain-technologie wordt alles uitgevoerd zoals geprogrammeerd. Fraude of andere manipulatie is onmogelijk. Ook is de transparantie van zo’n transactie behoorlijk revolutionair. Door het ontbreken van een tussenpersoon is het ontzettend efficiënt.

ico-ether-munt

Ether token

Een Ether kopen betekent dat jij de eigenaar wordt een token van het Ethereum-netwerk. Deze token is feitelijk het eigendomsrecht op mogelijkheden binnen het netwerk. Dit kan betekenen dat het toegang verschaft tot een bepaald lidmaatschap of licentie. Of als betaalmiddel voor producten en diensten binnen het gedecentraliseerde Ethereum-netwerk.

Eindeloze mogelijkheden

Naast de ICO zijn er talloze andere mogelijkheden waaronder:

✔ Het creëren van efficiënte, veilige financiële contracten (smart contract)

✔ Het aanschaffen van diensten en producten binnen een gedecentraliseerd netwerk waaronder Ethereum

✔ Het kopen van opties, aandelen en obligaties via een digitaal handelsplatform

De toepassingen zijn ongelimiteerd en worden dagelijks uitgebreid dankzij de deskundige ontwikkelaars achter Ethereum. Deze groep is zeer professioneel georganiseerd en wordt gesteund vanuit het bedrijfsleven. Deze samenwerking geeft de ontwikkeling van het netwerk een flinke boost. Ethereum kopen wordt hiermee steeds interessanter.

Ether kopen: waar doe ik dat?

Tegenwoordig zijn er vele aanbieders waar je Ether koopt. Het meest bekende, betrouwbare verkoopadres is BTCdirect. Bij deze aanbieder kan je uiterst gemakkelijk de Ether van Ethereum kopen. Je kunt kiezen voor Ideal, bankoverschrijving en creditcard als betaalmethode. Daarnaast kun je hier ook terecht voor Bitcoins en Litecoins.

ethereum-kopen-ether-kopen-btcdirect

Ethereum kopen doe je bij BTCdirect!

Hoe koop ik Ethereum?

Dankzij de calculator is direct duidelijk wat je betaalt. De prijs is gebaseerd op de gemiddelde internationale inkoopprijs. Na het kiezen van het aantal Ether is enkel de gewenste betaalmethode en het Ether-ontvangstadres vereist. Dit adres is gekoppeld aan de Ether-wallet. Dit kan je vergelijken met een bankrekeningnummer. Vervolgens selecteer je het Keystore-file. Deze begint met de hoofdletters UTC en heeft een lange reeks van cijfers- en letters. Dit bestand is gedownload tijdens het genereren van de Ether-wallet. Dit is bij voorkeur gedaan op een USB of andere hardware.

Ether kopen

Na het selecteren van het bestand ontgrendel je deze met het gekozen wallet-wachtwoord. Plak daaropvolgend het ether ontvangstadres in het verkregen orderformulier. Voer dit succesvol uit en ontvang binnen enkelen minuten jouw aangeschaft Ether.
Ether kopen verificatie

Ether verkopen

Uiteraard is het mogelijk om Ether te verkopen. Ook dit is eenvoudig te doen bij BTCdirect. Kies het aantal Ethers dat je wilt verkopen. Dit aantal wordt direct omgerekend in euro’s. Zo is onmiddellijk zichtbaar wat de Ether waard is. Na de verkoopbevestiging wordt het ether-ontvangstadres zichtbaar. Maak het aantal opgegeven ethers over op dit adres en ontvang binnen 24 uur het geld op de bankrekening. Net zoals Ethereum kopen is het verkopen erg eenvoudig.

Is het te laat om nu nog te investeren in Ethereum?

Doordat Ethereum steeds bekender en toegankelijker wordt rijst de vraag: is Ether kopen nu al te laat? Logischerwijs is dit lastig te zeggen. De koers van een aandeel of munt is altijd lastig te voorspellen. Het feit is wel dat (nieuwe) ICO-tokens die draaien op de Ethereum blockchain in eerste instantie enkel in Ether aangekocht kunnen worden. Hiermee is de ETH voornamelijk nuttig als ‘valuta’ of handelsmunt. Zolang projecten gebruik blijven maken van de Ethereum blockchain om Dapps en ICO’s te creëren zal de vraag naar Ether vrij constant blijven. Timing is zoals bij elke investering van cruciaal belang. Op het juiste moment instappen is een gave waarover weinig mensen beschikken. Dit geldt ook voor Ether. Daarom geven wij 4 handige tips om jouw kans op een succesvolle investering te vergroten.

Zoals beschreven worden de eindeloze mogelijkheden dagelijks uitgebreid. De kans bestaat dat er een baanbrekende toepassing wordt ontwikkeld. Daarnaast zorgt de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van Ethereum dat steeds meer bedrijven, banken en andere organisaties willen investeren. Hiermee groeit de vraag en de waarde van Ether.

Feit blijft dat de waarde van Ethereum sinds de beursgang met 3600% is gestegen. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat de koers oneindig zal stijgen. Niemand kan echter zekerheid geven wat de koers van Ether in de komende weken, maanden en jaren doet. Doe gedegen research, volg het nieuws en blijf op de hoogte van koersontwikkelingen. Op deze wijze kan je verstandig de Ether van Ethereum kopen.